“Залишився 21 день. Думайте”. Група “Хто замовив Катю Гандзюк?” виступила із післявиборчим зверненням

 

Громадські організації закликали президента Петра Порошенка звільнити з посад причетних, на думку активістів, до вбивства Катерини Гандзюк членів БПП, херсонських чиновників Андрія Гордєєва та Євгена Рищука.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 2 квітня, йдеться в зверненні до президента ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

“Ситуація із нападами на представників громадянського суспільства є системною і потребує Вашої уваги. Ми говорили про необхідність звільнення з посад осіб, причетних до вбивства нашої подруги, – Андрія Гордєєва та Євгена Рищука, аби вони не мали змоги впливати на слідство”, – йдеться в звернені до Порошенка.

На думку активістів, вибори показали, як до Порошенка ставиться українське суспільство.

“У його очах Ви – союзник вбивць Гордєєва та Рищука. Ви – союзник Кернеса, Труханова та інших місцевих князьків. Ви – союзник Медведчука та Ахметова. Але Ви – не союзник громадянського суспільства”, – зазначили в організаціях.

Активісти зазначають, що заявою про “розділення занепокоєння” відкупитися Порошенку не вийде, бо саме президент відповідає за дії та бездіяльність Генпрокурора та голови СБУ, представників в БПП.

“Ви ці чудовиська “породили”, на Вас відповідальність і за їх знешкодження”, – стверджують активісти про Рищука і Гордєєва.

“Станом на зараз Ви отримали третій результат на Херсонщині. Після Володимира Зеленського та Юрія Бойка. Цей результат Вам забезпечили вбивці Гандзюк. Залишився 21 день. Думайте”, – йдеться в заяві ГО.

Зокрема, вони стверджують, що Порошенко може “висунути голову з піску” та виконати ряд вимог суспільства: звільнити з посад Гордєєва і Рищука, Генпрокурор має подати до Верховної Ради клопотання про зняття недоторканності з нардепа Геннадія Бобова, зустрітися із Тимчасовою слідчою комісією ВР для проведення розслідування нападів на активістів”.

Як інформувала “Новинарня“, група “Хто замовив Катю Гандзюк?” виступила з передвиборчим зверненням.

Читайте також:
У Києві презентували фільм-розслідування про вбивство Катерини Гандзюк. ПРО ЩО В НЬОМУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна