На Донбасі раптово помер боєць 93-ї омбр Дмитро Кравченко

 

У неділю, 31 березня, пішов з життя воїн 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Дмитро Кравченко із позивним “Пальчик”.

Серце бійця перестало битись у день його 24-річчя, повідомляють військові 93-ї омбр на сторінці бригади у Facebook.

Дмитро мав звання молодшого сержанта та був заступником командира бойової машини.

“Воїн помер природною смертю уві сні. Це помітили побратими бійця, коли прийшли до бліндажу, щоб розбудити його на зміну. Наразі ми чекаємо результатів медичної експертизи, щоб повідомити точну причину смерті бійця”, — йдеться у повідомленні.

Багаторічна війна лишила відбиток на здоров’ї Дмитра.

Молодший сержант Кравченко народився у селі Вербки Павлоградського району на Кіровоградщині. До бойових дій він вчився на електрозварювальника.

Захищати Україну на сході пішов у 19 років. Контракт із 93-ю бригадою підписав у жовтні 2014-го.

“Дмитро воював майже від початку війни. Спочатку в Опитному, на метеовежі Донецького аеропорту, у Тоненькому, Новотошківському, Світличному. На позиції “Зеніт” навпроти ДАПу, де і помер, Діма воював також не вперше”, — розповів командир його батальйону Сергій Новіченко. Він зазначив, що “Пальчик” був гідним та відданим своїй справі воїном.

9 грудня 2015 року боєць був контужений. Тоді БМП-2 підірвалася на протитанковій міні, двоє бійців загинули, шестеро було поранено. Імовірно, саме ця давня травма і стала причиною смерті Дмитра.

Сиротою залишилася маленька донечка Альона.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв березня: ІМЕНА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.