Біля Стамбула заблокували судно з українськими моряками на борту

 

У порту Гебзе біля Стамбула заблоковане судно Urgence з двома українськими моряками на борту. Про це повідомив генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 березня, написала “Європейська правда“.

“Моряки стали заручниками судового спору між власником судна та фрахтувальником. Фактично, судно перебуває тут, в порту, з 7 березня. Ми дізналися про цю ситуацію від наших моряків-громадян України 22 березня, що є проблеми з харчуванням, питною водою. Тому одразу зв’язалися з портом, з агентами, і фактично того дня було доставлено все необхідне для того, щоби забезпечити нормальну життєдіяльність”, – зазначив Гаман.

Загалом кількість членів екіпажу – шестеро осіб. Двоє з них – громадяни України, решта – це громадяни Азербайджану і Туреччини.

“Моряки не можуть зійти на берег тільки з огляду на те, що може бути загроза безпеки у порту (для судна). Не можна залишити зараз судно без екіпажу. Натомість, у разі необхідності, у супроводі агентів, певна кількість екіпажу може сходити на берег. Є така домовленість з керівництвом порту”, – поінформував Гаман.

Він також зазначив, що встановлено фактичного власника судна, оскільки спочатку власником була одна компанія, а потім судно було продано іншій. Станом на сьогодні спір триває. Генконсул висловив сподівання, що ситуація вирішиться позитивно для українських громадян.

Як інформувала “Новинарня“, в Україну повернулися моряки судна Mekong Spirit, затримані торік через зброю.

Читайте також:
Катастрофа судна “Волга-Балт” з українцями біля берегів Туреччини: загинули шість моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна