До суду скерували справу військових медиків, які вимагали хабарі з АТОвців

 

До суду скерувано обвинувачення стосовно лікарів Валерія Наумова та Віктора Чернявського, яких підозрюють у вимаганні хабара в учасника АТО за встановлення інвалідності.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 березня, проінформувала прокуратура міста Києва.

Затримували лікарів у грудні 2018 року на робочому місці. Обвинувачені – лікар-експерт Центральної військово-лікарської комісії МОУ та голова Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної допомоги.

Чоловіки, за версією слідства, вимагали та одержали 1,5 тис. доларів США хабара в учасника АТО. Чоловік дістав травму ноги під час бойових дій на Донбасі. За цю суму лікарі обіцяли йому встановити групу інвалідності.

У ході обшуків за адресами мешкання та на робочих місцях підозрюваних виявили та вилучили гроші у сумі еквівалентній 135 тис. доларів та понад 20 конвертів з медичною документацією осіб, які подавали документи на встановлення групи інвалідності з грошовими коштами у сумі від 700 до 1500 доларів.

“За результатом відпрацювання осіб, чиї медичні документи були виявлені під час слідчих дій, одному з підозрюваних додатково інкриміновано ще один епізод одержання хабара у сумі 800 доларів США за встановлення інвалідності”, – наголошують у столичній прокуратурі.

Обвинувальний акт направлено для розгляду по суті до Печерського районного суду м. Києва.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві затримали лікаря ВЛК МОУ та голову МСЕК за вимагання хабара в скаліченого АТОвця.

Читайте також:
Суд у Києві арештував із заставою двох лікарів, які тягли хабарі з ветеранів АТО за інвалідність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна