У Києві затримали лікаря ВЛК МОУ та голову МСЕК за вимагання хабара в скаліченого АТОвця

оновлено

У середу, 5 грудня, силовики в Києві затримали на вимаганні та одержанні хабара від скаліченого ветерана АТО в розмірі 1,5 тисячі доларів лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії Міноборони та голову Центральної МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

“Вказані кошти посадовці вимагали в учасника АТО, який у ході бойових дій отримав важку травму ноги, за встановлення йому групи інвалідності.
Зловмисників затримано на робочому місці після одержання неправомірної вигоди у сумі еквівалентній 42 тис. 600 гривень”, – розповіли у прокуратурі.

Як пізніше стало відомо, затриманий голова МСЕК (Медико-соціальна експертна комісія) – Віктор Чернявський. Він вимагав хабар за групу інвалідності у пораненого десантника Петра Олексюка, у якого роздроблена стопа.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Затримання проводилося Київською місцевою прокуратурою №5 спільно з ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, а також управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА.

За місцем роботи та проживання затриманих проведено обшуки.

Готуються матеріали для оголошення посадовцям про підозру, а також клопотання про обрання запобіжних заходів.

Читайте також:
На Сумщині голову ВЛК затримали на вимаганні 140 тис. грн.
з АТОвця за інвалідність

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна