Російські хакери сьогодні готували кібератаку на українські ЗМІ та операторів зв’язку, – спецслужба

 

У СБУ заявляють, що попередили спробу хакерського угруповання, підконтрольного російським спецслужбам, провести підготовчий етап кібератаки зорієнтованої на популярні ЗМІ та телекомунікаційні об’єкти України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 березня, інформує прес-центр СБУ.

“Виконавці упродовж кількох попередніх місяців створювали розгалужену Інтернет-інфраструктуру, що нараховує кілька десятків доменів, які за своєю назвою співпадають або походять на офіційні домени популярних українських електронних засобів масової інформації, операторів зв’язку та великих телекомунікаційних компаній. Новостворені доменні імена вперше зафіксовані на потужностях дата-центрів декількох російських Інтернет-провайдерів, а облікові записи, використані для їх реєстрації, раніше застосовувались для кібератак на держаний сектор упродовж минулого року”, – кажуть в СБУ.

Задум кібератаки, цілком ймовірно, полягав у створенні максимального суспільного резонансу і негативного інформаційного впливу напередодні проведення виборів Президента України.

Для збереження іміджу цих ЗМІ та організацій СБУ не публікує повний перелік доменів виявленої кримінальної інфраструктури”, – додають в СБ та кажуть, що поінформували про ліквідовану загрозу вказані ЗМІ.

Як інформувала “Новинарня“, Іспанія заявила про кібератаку іноземної держави.

Читайте також:
Служба зовнішньої розвідки розповіла, як РФ просуватиме “своїх” на виборах в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.