Іспанія заявила про кібератаку іноземної держави

 

Міністерство оборони Іспанії заявило, що на початку березня виявило кібератаку на свої внутрішні мережі, яка надійшла з боку іноземної держави.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 березня пише видання El Pais.

Висновки розслідування Міноборони грунтуються на складності кібератаки, яка виключає, що за нею стоять кіберактивісти, та свідчить про операцію іноземної держави.

Щорічний звіт про національну безпеку, затверджений 15 березня, який є у розпорядженні видання, попереджає про “посилення агресивності деяких іноземних розвідувальних служб” і називає кібершпіонаж “серйозною загрозою” для національної безпеки.

Розслідування кібератаки проти Міноборони ще не закінчено, але наразі є припущення, що атака виявилась серйознішою, ніж вважали раніше. Метою кібершпигунів могли бути технічні секрети військової промисловості.

Як відомо, російські хакерські групи останніми місяцями посилили атаки на держустанови, політичні організації та медіа в Німеччині та інших країнах ЄС.

Як інформувала “Новинарня“, Латвія звинувачує російську розвідку в кібератаках.

Читайте також:
у США створили спецпідрозділ для боротьби з кібератаками з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна