Служба зовнішньої розвідки розповіла, як РФ просуватиме “своїх” на виборах в Україні

 

Росія планує провокувати дестабілізацію ситуації в Україні з метою реваншу проросійських сил під час виборів у 2019 році.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідну інформацію оприлюднила в середу, 27 березня, Служба зовнішньої розвідки України.

“Основний план дій Російської Федерації на українському напрямі у коротко- й середньостроковій перспективах передбачає подальше провокування комплексної дестабілізації ситуації в Україні з метою сприяння реваншу проросійських сил у нашій країні за результатами виборів 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

Для цього, вказують у Службі зовнішньої розвідки, росіяни вдаватимуться до різноформатних заходів впливу на перебіг виборчого процесу і підрахунок голосів під час президентських і парламентських виборів в Україні.

За прогнозом СЗР, слід очікувати на дестабілізацію ситуації на підконтрольній Україні території, а також на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій і Луганській областях. Крім того, відбудеться нагнітання військово-політичного протистояння з елементами економічного впливу.

Також росіяни вдаватимуться до проведення інформаційно-пропагандистських кампаній в українському медіапросторі та до використання інструментів втручання у кіберпростір.

Для підтримки “своїх” кандидатів росіяни проведуть “роботу” з українцями, що проживають на окупованих територіях. Для прикриття використають громадські організації. РФ фінансуватиме радикально налаштовані політичні сили – як антиукраїнські, так і ультранаціоналістичні.

Паралельно росіяни дискредитуватимуть виборчий процес в Україні та чинну українську владу у міжнародному медіа-просторі та з кремлівських позицій у міжнародних організаціях, політичних та експертних колах західних країн.

Як інформувала “Новинарня“,  у Дніпрі СБУ викрила адміністратора підривних пабліків, який керувався з РФ.

Читайте також:
У Москві горіла Служба зовнішньої розвідки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна