Окупанти арештували усіх кримських татар, затриманих під час обшуків

 

Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх затриманих під час обшуків кримських татар до 15 травня.

Про це повідомляє “Кримський процес” у Faсebook.

“27 і 28 березня, Київський районний суд Сімферополя в закритому режимі обрав запобіжний захід всім 23-м затриманим Кримськотатарським активістам. Всі судові засідання проходили в закритому режимі. Рішення суду по всім фігурантам були ідентичні: Обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 15 травня 2019 року”, — йдеться у повідомленні.

Затримані і взяті під варту: Шабан Умеров, Рустем Сейтхалілов, Різа Ізетов, Фарід Базаров, Джеміль Гафаров, Сейран Муртаза, Алім Карімов, Тофік Абдулгазіев, Білял Аділов, Меджіт Абдурахманов, Рустем Шейхаліев, Сейтвелі Сейтабдіев, Яшар Муєдінов, Ізет Абдулаєв, Асан Яніков, Енвер Аметов, Руслан Сулейманов, Акім Бекіров, Ерфан Осман, Сервет Газієв, Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов і Владлен Абдулкадиров.

Місцезнаходження Едема Яячікова, який був відсутній вдома під час обшуку, досі невідоме, його дружина Сусанна Яячікова подала заяву в поліцію про викрадення.

Ремзі Бекіров, Шабан Умеров, Різа Ізетов, Фарід Базаров і Руслан Сулейманов обвинувачуються за частиною 1 статті 205.5 КК РФ (організація діяльності “Хізб ут-Тахрір”), решта двадцятеро, включно із зниклим Едемом Яячіковим, звинувачуються по 1 частині статті 205.5 (участь в організації “Хізб ут-Тахрір”).

Нагадаємо, 27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі”.
Лідер кримських татар, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що в Криму “почалася нова, ще жорстокіша хвиля репресій і гонінь на кримських татар” і що вона все більше нагадує “облави сталінських чекістів 1930-50-х років”.

Читайте також:
Щоби залишитись: РФ переселила у Крим не менше півмільйона своїх громадян, – Чубаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна