Щоби залишитись: РФ переселила у Крим не менше півмільйона своїх громадян, – Чубаров

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що Росія переселила в окупований Крим не менше півмільйона своїх громадян.
Про це він повідомив під час програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV у понеділок, 18 березня.

“Вона (РФ) намагається в такий час заселити туди більше своїх людей – це принцип взагалі імперій, і російської особливо… Вони з одного боку витісняють нелояльне до окупантів населення: кримських татар, етнічних українців, і з іншого боку вони завозять [росіян] сотнями тисяч. І дійсно різні експерти називають від 500 [тисяч] до 1 мільйона людей, яких Росія вже поселила в Криму”, – сказав Чубаров.

За його словами, Москва у такий спосіб намагається залишитися на тимчасово окупованому півострові.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму й Севастополя відбувся невизнаний світом “референдум” про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.
18 березня того ж року президент Росії Володимир Путін оголосив про “приєднання” Криму до Росії.
Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.
Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Читайте також:
Росія має прозвітувати перед Міжнародним судом ООН
щодо заходів із відновлення Меджлісу в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.