21% мешканців окупованого Донбасу підуть на вибори, – результати опитування

 

Тільки 21% жителів непідконтрольних Україні територій Донбасу мають намір брати участь в президентських виборах 31 березня. Найпоширенішою причиною для неучасті в голосуванні є складність перетину КПВВ.

Як повідомляє “Новинарня“, про це написали “Новости Донбасса” із посиланням на результати опитування, проведеного БФ «Право на захист».

Для дослідження на всіх КПВВ на Донбасі опитали 759 осіб, більшість з них (61%) – жителі Донецької області. Відзначимо, що на Донеччині функціонує 4 КПВВ, в той час як в Луганській області – всього один.

35% опитаних повідомили, що не голосуватимуть на виборах президента України через складність перетину лінії зіткнення, 23% – через тривалий час, який потрібно затратити, аби дійти до місця голосування.

24% не вірять, що їх голос вплине на хід виборів.

22% причиною неучасті у виборах назвали високу вартість проїзду.

18% респондентів сказали, що не бачать гідних кандидатів, 15% – не знали про можливість проголосувати, 12% – не голосуватимуть через побоювання за свою безпеку і ще 12% – з ідеологічних міркувань.

Як інформувала “Новинарня“, за інформацією розвідки, окупанти оголосили “мобілізацію”, аби бюджетники не змогли піти на вибори.

Читайте також:
Російські хакери сьогодні готували кібератаку на українські ЗМІ та операторів зв’язку, – спецслужба

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна