Бразилія вимагає вивести російські війська з Венесуели

 

Бразилія виступила з вимогою вивести російських військових з Венесуели.

Про це повідомляє Reuters.

“Російські військові, що прибули до Венесуели, повинні залишити цю країну, якщо вони там для того, щоб підтримувати лівацький уряд”, — заявив міністр закордонних справ Бразилії Ернесту Араужу.

Як зазначив міністр, присутність російських солдатів у Венесуелі є ознакою слабкості президента Ніколаса Мадуро: “Якщо йому необхідно вводити війська з-за кордону, ясно, що його власні збройні сили не в повному обсязі з ним і не в змозі продовжувати репресувати венесуельський народ”, — підкреслив Араужу.

Він також висловив надію, що Кремль усвідомлює, що спроба підтримати президента Мадуро тільки поглибить розкол у венесуельському суспільстві і посилить економічну кризу, привівши до ще більших страждань венесуельського народу.

На думку міністра, єдиним виходом є нові вибори під керівництвом Хуана Гуайдо.

Раніше президент Бразилії Жаір Болсонару, що приєднався до операції США з доставки гуманітарної допомоги до Венесуели, заявив, що збройні сили Бразилії не зацікавлені у військовому вторгненні у Венесуелу.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно з’явилася інформація про прибуття до Венесуели двох літаків з російськими військовими і обладнанням. При цьому зазначалося, що росіян в Венесуелі зустріли представники уряду Ніколаса Мадуро.

Читайте також:
Трамп не виключив військового вторгнення США у Венесуелу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна