Деякі акредитовані у ВР журналісти співпрацюють із російськими спецслужбами, – Сюмар

 

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що має частину подань від Служби безпеки України про те, що деякі акредитовані у парламенті журналісти співпрацюють з російськими спецслужбами.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 березня, йдеться в інтерв’ю Сюмар агентству “Укрінформ“.

“У мене є частина подань від Служби безпеки України, що такі “журналісти” співпрацюють з російськими спецслужбами. Вони спочатку провокують певні ситуації, знімають їх, а потім вирізають фрагменти відео і передають їх російським телеканалам”, – заявила нардеп.

За її словами, це робиться для інформаційної війни проти України: спочатку спровокувати, а потім активно масовано використовувати це в засобах пропаганди. Вона додала, що потреба в регулюванні порядку акредитації журналістів до ВР вже “перезріла”.

Чотири тисячі акредитованих журналістів у Верховній Раді — це маразм. Більша частина цих людей займається там казна-чим, але не висвітленням діяльності парламенту”, – стверджує очільниця комітету.

Політик вважає, що спікер парламенту має підписати відповідне положення про акредитацію, якщо не вдається ухвалити відповідний закон.

“Якщо ми вже закон не спроможні прийняти, то принаймні це треба відрегулювати хоча б на такому рівні. У сучасному світі нескладно перевірити – написав журналіст хоча би кілька слів про парламент чи ні. Достатньо ввести в пошукач його ім’я разом зі словосполученням “Верховна Рада”, – зазначила Сюмар.

Як інформувала “Новинарня“, Сюмар виклала список депутатів, які літають транзитом через Мінськ у Москву.

Читайте також:
Журналісту Скачку висунули підозру в зазіханні на територіальну цілісність України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна