Сюмар виклала список депутатів, які літають транзитом через Мінськ у Москву

 

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар оприлюднила список народних депутатів України, які літають до Мінська та Росії.
Про це йдеться у її повідомленні в соцмережі.

За словами Сюмар, список вона отримала від Прикордонної служби у відповідь на свій запит.

“Прямого авіасполучення з Москвою в Україні немає. На Москву з Києва літають через Мінськ. Тут списки тих, хто за два минулі роки – роки війни з Росією – літали на Мінськ, і в більшості випадків – далі на Москву”, – заявляє голова комітету.

Сюмар виклала фото з переліком 59 прізвищ, уточнивши, що йдеться про перельоти в період 2015-2016 років.

Вона пояснила, що всього в списку 59 народних депутатів, проте не всі вони використовують Білорусь у якості пересадочного пункту. Зокрема, в Мінську лишаються учасники мирних переговорів Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Андрій Іванчук та Леонід Козаченко.

“Але, думаю, вже відомий Андрій Артеменко, Сергій Льовочкін, Юрій Бойко, Євген Мураєв, Олександр Онищенко, Сергій Ківалов, Андрій Деркач, Вадим Рабинович, Сергій Тарута та багато інших зовсім не на переговори в мінському форматі літали. Швидше, це “московський формат” псевдоукраїнської політики”, – припустила Сюмар.

Цю інформацію у своєму коментарі до допису підтвердила перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.
“Декого з них бачила якраз [на рейсах] до Мінська і на пересадку далі”, – написала вона.

Читайте також:
Бойовики хочуть витіснити Геращенко з Мінського процесу й домовлятися
про звільнення полонених із Медведчуком, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна