ДПСУ радить виборцям з Криму не повідомляти мету поїздки при перетині адмінмежі

 

Жителям тимчасово окупованого Криму, які їхатимуть на підконтрольну територію України для голосування на виборах, не варто повідомляти про мету своєї поїздки на адмінмежі.

Про це розповів помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає УНН.

“Якщо перепони будуть, то тільки з боку країни-окупанта. Надавати їм (російським прикордонникам, – “Н”) якісь документи, які підтверджують бажання голосувати, — це практично акт самогубства. Тому, звісно, у цьому випадку, рекомендація не повідомляти мету своєї поїздки або повідомляти іншу мету”, — відповів Слободян на питання про можливі ризики перешкоджання жителям окупованого Криму взяти участь у голосуванні на виборах.

На питання, чи існують ризики, що окупаційна влада буде створювати штучні черги та затримувати громадян на адмінмежі з Кримом, Олег Слободян відповів: “Цілком можливо”.

Нагадаємо, у Криму місце голосування змінили близько 5 тисяч осіб.

Читайте також:
Росія спотворює сигнали GPS в окупованому Криму та на військових об’єктах

Чекання Гааги. Як притягнути росіян до криміналу за Донбас і Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна