Обшуки в Криму: ФСБ знову прийшла до кримських татар. Є затримані

 

Сьогодні вдосвіта окупаційна влада Криму вкотре прийшла із обшуками до родин кримських татар.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 27 березня, написала на сторінці у соцмережі Facebook заступниця голови ВРУ Ірина Геращенко. 

“Дуже тривожні новини з Криму. Російська окупаційна влада влаштувала там справжню облаву на проукраїнськи налаштованих кримських татар. Як мінімум 25 будинків оточені озброєними фсбшниками в масках , тривають обшуки і арешти. Це брязкання зброєю перед будинками кримських татар напередодні українських виборів, – звичайно, акт залякування всіх тих,хто в Криму чекає на повернення України”, – йдеться у дописі.

На сторінці “Кримської солідарності” у Facebook конкретизовується, що обшуки тривають у Сімферопольському районі (села Строгонівка та Кам’янка), Білогірському районі (село Володимирівка) та безпосередньо у Сімферополі. Відомо, що обшуки розпочалися о 4 годині ранку. 

Деяких кримських татар після обшуків повезли у відділ ФСБ у Сімферополі. Вилучено мобільні телефони та книги екстремістського спрямування – татари кажуть, що ті видання їм підкинули ФСБшники. Руслану Сулейманову, якого затримали вчора на адмінкордоні із Кримом,  “інкримінують” “поширення екстремістських матеріалів у соцмережах”.

Згодом стало відомо, що затримано понад 10 осіб. Обшуки проходили у рамках кримінальної справи про участь у забороненій Росією релігійній організації “Хізб ут-Тахрір”.

За інформацією “Крим.Реалії“, у ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків у Криму, проте не назвали кількості підозрюваних та їхні прізвища.

Як інформувала “Новинарня“, вчора на адмінкордоні з Кримом затримали активістів “Кримської солідарності”.

Читайте також:
ФСБ в Криму провело обшуки в батьків представниці “кримськотатарського батальйону”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна