На адмінкордоні з Кримом затримали активістів “Кримської солідарності”

 

Сьогодні о 9.10 ранку на адміністративному кордоні з окупованим Кримом на пункті пропуску “Каланчак” затримали активістів правозахисної організації «Кримська солідарність» Ремзі Бекірова і Руслана Сулейманова.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 березня передає “Кримська солідарність” у Facebook.

На допит затриманих активістів забрали через те, що у працівників прикордонної служби нібито виникли сумніви щодо достовірності документів, які засвідчують особу.

Дружина Ремзі Бекірова кілька разів дзвонила на гарячу лінію прикордонної ФСБ. За словами співробітника, із затриманими активістами Ремзі і Русланом «проводяться заходи і складаються процесуальні документи».

Зазначимо, Ремзі Бекіров – постійний добровільний слухач на політичних судових процесах у Криму, стример і блогер. Руслан Сулейманов – також активіст, який відвідує судові засідання.
У “Кримській солідарності” повідомляють, що у лютому 2017 року обидва були затримані біля будинку Марлена Мустафаєва, засуджені й відбували адміністративний арешт (5 діб) за, нібито, несанкціонований мітинг.

У березні 2017 року «Сімферопольський районний суд» дав 3 доби адмінарешту затриманому кримськотатарському активісту Ремзі Бекірову за нібито поширення екстремістських матеріалів в соцмережі. Руслан Сулейманов брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татар і також був засуджений з адміністративним штрафом у розмірі 10 тисяч рублів.

Як інформувала “Новинарня“, координатора “Кримської солідарності” примусово етапують в психіатричну лікарню.

Читайте також:
Півострів, що бореться. Лутфіє Зудієва – про “Кримську солідарність” та журналістику опору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна