Томос повезуть в Антарктиду. Безкоштовно

 

У Михайлівському Золотоверхому соборі владика Православної церкви України Епіфаній провів молебень на подорож 12-ти українських полярників на Антарктиду. Владика вручив учасникам 24-ої української антарктичної експедиції копію Томосу, яка буде зберігатися на станції «Академік Вернадський», в капличці святого рівноапостольного князя Володимира. Томос повезуть на інший континент безкоштовно.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 березня, пише на сторінці у соцмережі Facebook науковець, голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Дикий пише, що одразу ж після благословення їй надійшов офіційний запит – мовляв, скільки бюджетних коштів буде використано на транспортування копії Томоса до Антарктиди.

“Хай викусить: копію Томоса отримав не Антарктичний Центр (у нас держава відокремлена від церкви), а учасники експедиції, як приватні особи – вірні Помісної Церкви. Перевезення його до каплиці Св. Володимира, що на “Вернадському”, не коштує жодної бюджетної копійки, просто у особистому ручному багажі керівника експедиції декілька грамів ваги (копія Томоса фізично – всього лише один аркуш цупкого паперу) займе доказ нашої духовної незалежності від імперії орків”, – написав Євген Дикий.

Учасники експедиції вирушають із Києва 26 березня. Їхній шлях до крижаного континенту триватиме щонайменше 6 діб.

Як інформувала “Новинарня“, учасник АТО Андрій Мочурад підняв прапор Закарпатського легіону в Антарктиді.

Читайте також:
.За 15 тис. км від Києва: в Антарктиді облаштували найвіддаленішу виборчу дільницю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна