219 бійців Нацгвардії загинули за п’ять років війни на Донбасі

 

За п’ять років російсько-української війни на Донбасі загинули 219 військовослужбовців Національної гвардії України. Ще 14 бійців зникли безвісти, а 812 отримали поранення.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 березня, у День національної гвардії інформує на сторінці у соцмережі Facebook речник МВС Артем Шевченко.

Всього у бойових діях взяли участь майже 35 тисяч нацгвардійців.

Наразі у Національній гвардії служить 45 тисяч військових. За потреби кількість особового складу може бути збільшено до 60 тисяч.

“1364 відзначені державними нагородами, зокрема 188 посмертно”, – написав Шевченко.

Також три нацгвардійці були посмертно нагороджені званням Герой України – генерал-майор Сергій Кульчицький, лейтенант Богдан Завада та солдат Євген Тельнов.

Операція об’єднаних сил на своїй сторінці у соцмережі Facebook поширює ефектне відео про рік відмінної роботи нацгвардійців у складі Об’єднаних сил.

https://www.facebook.com/pressjfo.news/videos/672700753149238/

 

Як відомо, Нацгвардія несе службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, охороняє взводні опорні пункти, важливі державні об’єкти, охороняє громадський порядок, органи судочинства, конвоює спецконтингент, прикриває державний кордон на межі з Російською Федерацією, здійснює контрдиверсійну боротьбу, бійці батальйонної тактичної групи беруть участь в оборонних діях на лінії зіткнення.

“Понад півтора мільйони транспортних засобів та 2 780 000 громадян перевірили гвардійці на рухомих та стаціонарних блокпостах. Це, в середньому, 5 000 та 9 000 одиниць техніки та осіб за добу відповідно. При цьому було затримано 1210 осіб”, – звітує прес-центр ООС.

Гвардійці вилучили 611 одиниць боєприпасів, три одиниці зброї та 5 транспортних засобів. 7 важливих державних об’єктів, 2 державні адміністрації, 5 судових установ перебувають під пильною охороною гвардійців. Близько 3000 осіб спецконтингенту доставлено до судів особовим складом судових варт Нацгвардії.

Окремим важливим напрямком діяльності гвардійців є участь спільно з представниками інших військових та правоохоронних формувань в заходах контрдиверсійного спрямування. Такі заходи проводяться з метою виявлення осіб, які причетні до діяльності незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп російських окупаційних військ, їх затримання або знешкодження, а також недопущення проведення дискредитаційних та провокаційних заходів, у тому числі терактів.

Проведено 246 заходів контрдиверсійного характеру у 240 населених пунктах. Перевірено близько 14 700 осіб та 8 200 транспортних засобів. Під час відпрацювання з незаконного обігу вилучено 425 предметів, серед яких боєприпаси, зброя та інші.

До фільтраційних пунктів для ретельної перевірки доставлено 156 осіб, із них 91, які були причетні до діяльності у збройних формуваннях Російської Федерації, затримано.

Як інформувала “Новинарня“, Нацгвардія підвищила зарплати на рівні ЗСУ.

Читайте також:
“Ворог знає, що тут стоїть “Азов”. Як воює мотивований загін Нацгвардії в районі Світлодарки (РЕПОРТАЖ)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.