Звільнений через зловживання алкоголем працівник СБУ втік до Росії

 

У понеділок, 25 березня, чоловік, який представився Василем Прозоровим і колишнім полковником СБУ, провів у Росії прес-конференцію.

Про це повідомляє російське видання “Медуза”.

Прозоров розповів, що з 1999 до 2018 року він був співробітником СБУ, причому в травні 2014 року працював у штабі антитерористичного центру СБУ. Чоловік зазначив, що з квітня 2014 “добровільно з ідеологічних мотивів сприяв РФ в отриманні інформації”.

Він звинуватив українську владу в організації “таємних в’язниць” у зоні АТО, диверсій і терактів на території так званих “ЛДНР”. Також “екс-полковник СБУ” вважає, що до краху малайзійського літака на Донбасі причетна українська сторона.

Пізніше ситуацію прокоментувала СБУ. За словами правоохоронців, Прозоров справді працював у спецслужбі — старшим консультантом-експертом одного з відділів штабу АТЦ Служби безпеки України. Чоловіка звільнили через службову невідповідність — систематичне вживання алкоголю на робочому місці і дискредитацію звання офіцера.

Речниця СБУ Олена Гітлянська зазначила, що проти Василя Прозорова відкрито кримінальне провадження за 111 статтею Кримінального кодексу України — державна зрада.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років.

Читайте також:
Проти Медведчука порушили справу за підозрою в державній зраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна