У Станиці Луганській починають реконструкцію знищеного у 2014 році мосту

 

Сьогодні 26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки виїхали до зруйнованого російськими військами і бойовиками мосту в Станиці Луганській, аби розпочати реконструкцію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 25 березня, написала на сторінці у соцмережі Facebook перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко.

Як відомо, міст окупанти розбили в 2014 році, а на його залишках встановили російський блокпост з бойовиками.

“Щороку під час переходу цими руїнами гинуть люди, старенькі ламають руки та ноги. Всі ці роки Україна заявляла про готовність негайної реконструкції. І разом з МКЧХ, які пропонували участь в ремонті об’єкту, й самостійно. Всі ці роки РФ разом з бойовиками блокувала ремонт мосту. Зараз ситуація просто катастрофічна. Разом зі снігом зійшли всі ті дощечки, залишки сходів , парапети, які бойовики називали «мостом», й це реально пекельна дорога, яку щодня змушені долати тисячі украінців”, – написала Геращенко.

За її словами, українська сторона напередодні направила дипломатичну ноту країнам нормандського формату. У ній йдеться про те, що Україна вимагає від РФ режиму тиші на час проведення ремонтних робіт. РФ, за словами пані Геращенко, не дала відповіді щодо режиму тиші на час реставраційних робіт.

Командувач ООС Сергій Наєв доповів про повну готовність української сторони приступити до реконструкції мосту і до повноцінної роботи в КПВВ “Золоте”.

Як інформувала “Новинарня“, КПВВ “Станиця Луганська” відновив роботу після ремонту на мосту

Читайте також:
У черзі на КПВВ “Станиця Луганська” помер чоловік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна