У черзі на КПВВ “Станиця Луганська” помер чоловік

 

На контрольному пункті в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” в черзі на вихід із тимчасово окупованої території ОРЛО помер чоловік.
Про це повідомилп українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), посилаючись на дані звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 грудня.

За даними звіту СММ ОБСЄ, на блокпосту бойовиків на південь від мосту в Станиці Луганській спостерігачі місії бачили в кареті швидкої допомоги тіло померлого чоловіка.

За словами медпрацівників, зранку чоловік віком від 65 до 80 років прибув на цей блокпост, і йому стало зле, що призвело до летального результату, коли він очікував на перехід до підконтрольної владі України території.

Через кілька годин біля цього самого блокпосту спостерігачі СММ також бачили всередині “швидкої допомоги” жінку на вигляд близько 80 років. Лікар із міжнародної організації, присутній на блокпосту, повідомив, що жінка поскаржилася на проблеми з серцем після того, як перейшла блокпост з боку підконтрольних владі України районів, і що її доправлять до лікарні в Луганську.

“Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та забезпечити сприятливі умови здоров’ю цивільного населення, особливо літніх людей, під час пересування на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Об’єднані сили реконструювали КПВВ “Станиця Луганська”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна