Мін’юст показав перший відеоролик “Гусь йде на вибори”

 

У понеділок, 25 березня, Міністерство юстиції запустило ініціативу “Гусь йде на вибори”, покликану долучити українську молодь до виборчого процесу.

У рамках ініціативи створили відеоролики, головним героєм яких є популярний персонаж “Гусь”. Він роз’яснює, зокрема, як скористатися своїм правом голосу тощо, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Сьогодні ми презентуємо надзвичайно важливий і цікавий інструмент донесення інформації до молодих українських виборців, які сприймають інформацію здебільшого через соціальні мережі й мережу інтернет. Ми презентуємо низку інформаційних роликів “Гусь йде на вибори”, головним героєм яких є дуже популярний в мережі персонаж “Гусь”. Він роз’яснює, як скористатися своїм правом голосу, як піти на виборчу дільницю й перевірити, чи є ти в списках, як проконтролювати законність волевиявленні й куди звернутися у разі порушень”, — наголосив міністр юстиції Павло Петренко.

Він повідомив, що презентували  лише перший ролик, який стосується права виборця перевірити себе у списках виборців. Впродовж тижня буде презентовано три інші відеоролики, у яких “Гусь” розповість про те, як прийти на вибори, проголосувати та як діяти у разі, якщо ви помітили порушення.

Ініціатива реалізовується у партнерстві з ілюстратором і автором “Гуся” Надією Кушнір.

За словами художниці, багато її однолітків не впевнені, чи варто їм іти на вибори.

“Я рада, що таким чином ми зможемо спонукати молодь до того, щоби скористатись своїм правом й проголосувати на виборах. Адже нам всім тут жити далі, й вже зараз потрібно думати про майбутнє”, — наголосила ілюстратор.

Читайте також:
Про свободу й відповідальність митця, або Чому в Ізраїлі не виконують Вагнера

23 плакати про війну й Україну. У Києві відкрилася виставка Нікіти Тітова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна