Україна відкрила пропуск через КПВВ “Золоте”, бойовики – ні

оновлено

У неділю, 24 березня, у Луганській області з українського боку було відкрито контрольний пункт в’їзду-виїзду “Золоте”.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

На КПВВ розгорнули шість пунктів паспортного контролю, на випадок ворожого обстрілу збудовані бетонні укриття для відвідувачів та працівників пропускного пункту. На КПВВ є пункт обігріву і місця для відпочинку.

Новий контрольно-пропускний пункт зможе пропускати 1,5 тис. автомобілів за робочу зміну.

Командувач ООС Сергій Наєв повідомив, що окупаційна влада не дала гарантій безпеки громадянам України, які хочуть скористатися КПВВ “Золоте”.

“Українська влада звернулась до тристоронньої контактної групи та міжнародної моніторингової місії ОБСЄ з вимогою щодо забезпечення діяльності КПВВ “Золоте”. Проте окупаційна влада вкотре красномовно довела ворожість своїх намірів, повне нехтування принципів моралі та гуманітарного права, не давши громадянам України, які бажають скористатись КПВВ “Золоте”, гарантій безпеки”, — сказав Наєв.

Відмову відкрити КПВВ “Золоте” зі свого боку сепаратисти “ЛНР” пояснили тим, що нібито його насправді… не відкрила Україна (що не відповідає дійсності).

“ЛНР” визнала подібні плани Києва провокацією, яка може призвести до жертв серед мирного населення.
Глава “республіки” Леонід Пасічник заявив, що КПВВ “Золоте” з боку “Луганської народної республіки” відкриється після прийняття  узгодженого “республікою” і Києвом на переговорах в Мінську рішення, до цього моменту з метою забезпечення безпеки жителів Луганщини він буде закритий”, – пише 24 березня сепаратистський сайт ЛИЦ.

Як інформувала “Новинарня“, досі на Луганщині не працює жоден КПВВ для проїзду авто. Відкриття “Золотого” вже неодноразово зривалося закрили через незгоду бойовиків.

Читайте також:

Сепаратисти Луганська висунули нову умову відкриття КПВВ “Золоте”

Стрімголов до України: у мережі з’явилося відео з КПВВ, на якому люди тікають із окупації. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна