Гриценко: Зеленський дискредитує вибори, але в нас є контакт, і потрібні дебати

 

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко вважає, що в його конкурента Володимира Зеленського немає команди й жодного бачення державного будівництва, але вони контактують, і Гриценко хотів би позмагатися із шоуменом Зеленським у другому турі та викликає на дебати.

Як передає “Новинарня“, про це лідер партії “Громадянська позиція” розповів в інтерв’ю виданню “РБК-Україна“.

Відповідаючи на запитання, чи справді запит на опозиційного кандидата для виборців задовольнив Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко сказав: “…Я на Зеленського дивлюся по-іншому. Зеленського як кандидата в президенти або як державного діяча не існувало і не існує. Він не висловлювався щодо ключових питань державного будівництва, внутрішньої і зовнішньої політики, її пріоритетів і механізмів”.

“Зеленський – це продукт ненависті до політики і політиків, які не відповідали очікуванням людей. І якраз об’єднання опозиційних демократичних сил (Гриценко з Садовим“Н”) представляє суспільству не протестну, а змістовну ціннісну альтернативу. В цьому ми хочемо переконати людей, представляючи команду, яка готова працювати з першого дня”, – заявив Гриценко.

“Я взагалі не бачив команди у Зеленського, як і не знаю його переконань і поглядів на ключові проблеми країни. І я не хотів би, щоб країна ризикувала ситуацією, коли прийдуть невідомі люди, сядуть і почнуть читати свої службові обов’язки. У громадян і у країни немає часу, щоб його втрачати”, – додав він.

Також, у світлі стратегії на парламентські вибори, Анатолій Гриценко заявив, що “не знає партії “Слуга народу”.

“Ми говоримо про неіснуючі ще реалії. Немає партії “Слуга народу”, у них немає навіть осередків в регіонах.
Є дуже сильне розчарування суспільства і протестний потенціал. Якщо цей потенціал знайде переконливу альтернативу, яка виправить ситуацію в країні, то може і не бути партії “Слуга народу” або подібних партій, які просто виникають в уяві людей“, – зазначив політик.

Гриценко закликав віртуального кандидата Зеленського перестати ховатися і вийти на публічні дебати.

“Я хочу побачити кандидата в президенти Володимира Зеленського. Я публічно закликаю його вийти на прямі дебати зараз, і не самого, а зі своєю п’ятіркою і поговорити про ключові проблеми, які хвилюють людей. Я не знаю, хто переможе на цих дебатах, але люди повинні почути відповіді, а не купувати кота в мішку”, – стверджує Гриценко.

“Це неправильно по своїй суті, це дискредитує механізм та інструмент виборів, якщо щось неіснуюче може мати перспективу. Потім це неіснуюче сяде в реальне крісло з реальними повноваженнями, і кожен день буде приймати сотні рішень, від яких залежить наше з вами життя”, – наголосив він.

Відповідаючи на запитання, чи Зеленський – це підконтрольна Ігорю Коломойському постать, чи він самостійний, Анатолій Гриценко визнав, що контактує зі штабом “неіснуючого” кандидата.

“Я ніколи не спілкувався особисто ні з Коломойським, ні з Зеленським. З Зеленським говорив один раз по телефону, коли не тільки проти нас влаштовували провокації, а і проти нього. Я його запитав, чи можливі при будь-яких обставинах варіанти співпраці наших штабів та юридичних служб, щоб спільно фіксувати порушення і протидіяти їм.
У цій частині ми знайшли розуміння, він дав нам контакт людини в своєму штабі, але з тих пір я не чув про серйозні провокації проти нього”, – розповів Гриценко.

“А завдяки зусиллям поліції, яка супроводжує мою роботу в регіонах, нам в зародку вдавалося гасити провокації проти мене з боку СБУ. Тому не було підстав для практичної роботи з Зеленським і його юридичною командою. Тож оцінити успішність співпраці, чи тримає він слово або не тримає, я не можу”, – сказав кандидат.

“А з Коломойським я ніколи не спілкувався, тому сказати, які у них із Зеленським стосунки, яка ступінь довіри та впливу, теж не можу”, – додав він.

На запитання, “З ким би вам було цікаво вийти у другий тур?”, Анатолій Гриценко заявив, що саме з шоуменом Зеленським.

“Зі світоглядної точки зору, з точки зору інтересів країни, найцікавішою у другому турі була би пара Гриценко-Зеленський. З Порошенком нецікаво – його переможе будь-хто. Тимошенко я теж перемагаю. А з Зеленським – це був би виклик.
Але я відчуваю силу подолати цей виклик і переконати країну, що на цьому критично важливому етапі потрібен професіоналізм, мораль, досвід і готовність підтримати молоде, драйвове, креативне покоління, щоб воно отримало потрібний досвід під час мого першого і єдиного президентського терміну, і далі рухало країну вперед”, – сказав Гриценко.

Читайте також:
У 2014 році Зеленський поігнорував повістку до ЗСУ за мобілізацією, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна