Зеленський і Порошенко відриваються перед другим туром, – рейтинг “Социс”

 

Володимир Зеленський та Петро Порошенко очолюють рейтинг кандидатів у президенти України, про що свідчать свіжі дані соціологічного опитування Центру соціальних і маркетингових досліджень “Социс“, проведеного 5-10 березня.

Згідно з даними дослідження, якби вибори президента України відбулися зараз, найбільшу підтримку серед тих, хто планує взяти участь у голосуванні, отримав би шоумен Володимир Зеленський – 20,7%, на другому місці – чинний президент Петро Порошенко – 13,2%.
За лідера партії ВО “Батьківщина” Юлію Тимошенко готові віддати голоси 11,0% респондентів.

Є окремі показники серед тих, хто “точно піде на вибори”: Зеленський – 21,3%, Порошенко – 15,1%, Тимошенко – 11,4%.

Серед тих, хто точно піде на вибори і вже визначився з вибором, трійка лідерів має такі результати: Зеленський – 27,7%, Порошенко – 19,6%, Тимошенко – 14,8%.

За кандидата від “Опозиційної платформи – За життя” Юрія Бойка готові проголосувати, відповідно, 6,5% (7,4%/9,6%), за лідера “Громадянської позиції” Анатолія Гриценка – 5,8% (6,3%/8,2%), лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка – 3,5% (3,7%/4,8%).

Близько 23,9% виборців наразі ще не знають, за кого віддадуть свій голос. Відмовилися відповідати на запитання 4,7%.

Обов’язково планують голосувати 31 березня 73,2%. Вагаються у своїх намірах прийти на виборчі дільниці у день голосування 19% опитаних. Загалом близько 8% ствердно заявляють, що не голосуватимуть.

Найбільше опитаних – 23,9% – вважають, що на виборах переможе Порошенко.

Загальнонаціональне дослідження проводилося з 5 до 10 березня 2019 року серед населення України, старшого за 18 років, методом особистого інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Було опитано 2000 респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей). Статистична похибка дослідження 2,1%.

Читайте також:
Нові президентські рейтинги: Зеленський попереду Порошенка на 6,5%,
– група “Рейтинг”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна