У прифронтовому Маріуполі затвердили туристичний збір

 

У Маріуполі встановили ставку туристичного збору. Він буде стягуватися з людей, які зупинилися в місті на Донеччині.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 21 березня, йдеться на офіційному сайті Маріупольської міської ради.

Ставка туристичного збору становить 0,1% від розміру мінімальної заробітної плати, діючої на 1 січня відповідного бюджетного року. Вона єдина як для внутрішнього, так і для зовнішнього туризму.

Згідно з прийнятим рішенням, при оплаті вартості проживання частина коштів буде перераховуватися до міського бюджету. Платити збір будуть іноземці та громадяни України, які зупинилися в готелі, хостелі, будинку відпочинку, пансіонаті, житловому будинку або квартирі.

Як підкреслили у міськраді, жителі Маріуполя, в тому числі ті, хто проживає тут за договором найму, від плати збору звільняються. Платити податок не будуть люди з інвалідністю, ветерани війни, «чорнобильці», діти до 18 років, а також особи, які приїхали за путівками на лікування або реабілітацію.

Як інформувала “Новинарня“, у Маріуполі стартувала туристична поліція – на конях, велосипедах і мотоциклах.

Читайте також: 
На краю війни і моря. Як активні люди “європеїзують” Маріуполь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна