Посол Британії закликала ВР удосконалити закон про розмінування

 

Велика Британія закликає Верховну Раду невідкладно ухвалити поправки в новий закон про розмінування, дозволивши пряме донорське фінансування організацій, які виконують протимінну діяльність.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 20 березня, у своєму блозі на сайті “Української правди” написала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

За її словами, всі міжнародні зусилля з гуманітарного розмінування в Україні “під загрозою зриву, якщо Верховна Рада оперативно не прийме невеликі поправки в новий закон про розмінування”.

“Закон виключає можливість прямого донорського фінансування наших виконавців. Зокрема, це означає, що тепер наші гроші повинні йти прямо в держбюджет, і ми втратимо контроль та нагляд над тим, як витрачаються кошти британських платників податків. Ми завжди чітко заявляли, що це для нас “червона лінія”, адже як донори ми просто не можемо перераховувати гроші напряму до держбюджету в будь-якій країні, де ми працюємо”, – написала посол.

За її словами, останні місяці посли головних країн-донорів просили внести поправки до закону, щоб ті могли продовжити важливу гуманітарну роботу.

“Якщо нам не вдасться переконати внести правки в цей закон протягом наступних тижнів, донори будуть змушені прийняти жорсткі рішення. Я зіткнуся з необхідністю припинити нашу гуманітарну роботу, мета якої – рятувати людські життя. Чимало українців втратять роботу, а це переважно люди з громад, які живуть в умовах постійної небезпеки від нездетонованих мін і боєприпасів. Але якщо поправку буде прийнято, нам не доведеться цього робити”.

Як інформувала “Новинарня“, Кабмін схвалив до підписання угоду про трастовий фонд із НАТО для розмінування Донбасу

Читайте також: 
Набув чинності закон про протимінну діяльність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна