СММ ОБСЄ зафіксувала озброєння бойовиків поза межами лінії відведення

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала озброєння російських терористичних військ, яке було розміщене із порушенням лінії розведення.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, опублікованого вчора, 19 березня.

Так, завдяки безпілотнику на непідконтрольних українському урядові районах члени СММ ОБСЄ виявили 14 березня таке:

  • 16 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм)
  • 14 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм)
  • 3 протитанкові гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм) на полігоні біля н. п. Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська)
  • 1 протитанкову гармату (МТ-12) поблизу н. п. Перевальськ (38 км на захід від Луганська).

17 березня безпілотник спостерігачів виявив іще 6 танків та 1 самохідну гаубицю “Акація”.

Також зафіксовані одиниці озброєння, які розміщені за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

Крім того, спостерігачі ОБСЄ із безпілотника задокументували мінування територій, підконтрольній українській владі: вперше зафіксовано 8 протитанкових мін, установлених в один ряд поперек дороги поряд із траншеєю на околиці Мар’їнки.

“Приблизно за 150 м далі на північний схід той самий БПЛА вперше виявив, за оцінкою, 12 протитанкових мін, установлених у два ряди біля газопроводу в зарослому полі. Того ж дня БПЛА СММ середнього радіуса дії вперше зафіксував 90 протитанкових мін, установлених у три ряди на ділянці довжиною 120 м у полі, за 300 м на захід від житлових будинків на західній околиці мікрорайону Трудівські Петровського району Донецька”, – йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Також патруль ОБСЄ нарікає, що бойовики наказують їм покинути контрольовану терористами територію через п’ять хвилин після перебування на ній.

“Ведучи спостереження в пункті пропуску на кордоні біля н. п. Сєверний (50 км на південний схід від Луганська), команда Місії не зафіксувала жодного руху через кордон. Через 5 хвилин член збройних формувань сказав патрулю СММ покинути цей район”, – йдеться у звіті.

Таких ситуацій було дві.

Як інформувала “Новинарня“, Німеччина запропонувала розширити СММ ОБСЄ на Азовське море.

Читайте також: 
Бойовики на Луганщині “завалили” великий безпілотник СММ ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна