На Донбасі ОБСЄ зафіксувала новітній російський комплекс “Тірада-2”

 

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повідомляють, що 16 березня на окупованій частині Донбасу були помічені російські новітні системи радіоелектронної боротьби, зокрема “Тірада-2”.

Про це йдеться у звіті місії від 19 березня.

Зазначається, що безпілотник СММ малого радіусу дії виявив автоматизовану станцію постановки перешкод (Р-330Ж “Житель”), встановлену на автомобіль “КамАЗ-4310” і комплекс радіоелектронної боротьби (“Тірада-2”) біля населеного пункту Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська).

Також повідомляється, що безпілотник ОБСЄ середнього радіусу дії зафіксував продовження траншеї довжиною 8 м (не було на зображеннях від 29 листопада 2018 року) і автоматичний гранатомет (АГС-17/30 “Полум’я”, 30 мм) на вогневій позиції, а також приблизно 5 ящиків для боєприпасів біля населеного пункту Василівка (20 км на північ від Донецька).

У звіті також йдеться про нові встановлені протитанкові міни.

Як інформувала “Новинарня“, Німеччина запропонувала розширити СММ ОБСЄ на Азовське море.

Читайте також:
СММ ОБСЄ зафіксувала озброєння бойовиків поза межами лінії відведення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна