Британія проситиме Євросоюз відкласти Brexit на три місяці

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей попросить Євросоюз відкласти Brexit як мінімум на три місяці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це вчора, 19 березня, інформувало видання Reuters.

Прес-секретар Мей заявив, що прем’єр у вівторок написала лист президенту Європейської ради Дональда Туска з проханням відкласти Brexit після того як стало зрозуміло, що цього тижня Палата громад не буде в третій раз голосувати за угоду про вихід.

Він не повідомив, на який термін Мей попросила відкласти вихід Британії, але сказав, що, на її думку, це повинен бути максимально короткий термін.

Мей раніше попередила парламент, що, якщо він не ратифікує її угоду, вона попросить відкласти Brexit до 30 червня.

Втім, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що саміт лідерів країн Євросоюзу цього тижня навряд чи ухвалить рішення щодо відтермінування виходу Великої Британії з блоку.

“Моя думка станом на сьогоднішній ранок полягає в тому, що ми не отримаємо прориву цього тижня і нам доведеться знову зустрітися наступного тижня”, – сказав Юнкер, додавши, що Brexit без угоди є небажаним.

Зазначимо, що на саміті ЄС 21-22 березня лідери 27 країн обговорюватимуть два основні варіанти: затримка на два-три місяці, якщо Мей переконає їх, що вона може затвердити угоду в Британії, або на більший термін, якщо вона погодиться з необхідністю радикальної переробки угоди.

Як інформувала “Новинарня“, парламенти Шотландії та Уельсу проголосували проти угоди про Brexit.

Читайте також: 
Британський парламент підтримав можливість відтермінування виходу з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна