На фронті загинув перший військовий ЗСУ з початку весняного перемир’я

 

Упродовж поточної доби, в суботу 16 березня, до 18:00 на Донбасі бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ, внаслідок чого один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр ООС у вечірньому зведенні.

“Протягом поточної доби противник два рази обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил, двічі застосувавши при цьому заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю”, — повідомили у штабі.

Обстріли було здійснено у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” у районі населеного пункту хутір Вільний (біля міста Золоте Луганської області).

“Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще один отримав поранення”, — повідомили в ОС.

Зазначається, що “українські підрозділи дали гідну відповідь ворогу, його втрати уточнюються”.

Як інформувала “Новинарня“, з 8 березня на Донбасі оголосили так зване “весняне перемир’я”, відтоді кількість обстрілів скоротилася.

Загиблий 16 березня – друга бойова втрата в цьому місяці. Як інформувала “Новинарня“, 4 березня в районі села Лебединське на Донеччині поліг прикарпатець Богдан Гаврилів, розвідник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Читайте також:
Двоє військових у зоні ООС отримали поранення вперше за час перемир’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна