Після сутичок у Черкасах місцева поліція затримала двох керівників “Нацкорпусу”

 

У Черкасах затримали двох підозрюваних в організації сутичок із поліцією в суботу, коли представники “Нацкорпусу” намагалися прорватися до президента Петра Порошенка.

Про це в неділю повідомила прес-служба ГУ НП Черкаської області.

“Сьогодні, 10 березня, в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 345 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, за фактом подій на площі Дружби народів в Черкасах, затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказаних осіб затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення даним громадянам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України”, – додали в ГУ НП.

Водночас представники черкаського “Нацкорпусу” інформують, що поліція затримала голову обласного осередку партії Дмитра Кухарчука, а також Євгена Свиридова “та інших активістів Нацкорпусу”.

Як інформувала “Новинарня“, 9 березня представники “Нацкорпусу” за участі “Нацдружин” влаштували в центрі Києва акцію протесту з вимогою покарати причетних до фінансових зловживань в “Укроборонпромі”. Після мітингу на Майдані “НК” прийшли на вулицю Банкову, намагаючись прорватися до адміністрації президента. Сталися зіткнення радикалів із поліцією та Нацгвардією – із газом, петардами, жбурлянням охорож, після чого в поліції заявили про трьох потерпілих правоохоронців.
Після цього “Нацкорпус” заявив про перенесення протестів до Черкас, де президент, і намагалися прорватися до нього під час виступу біля палацу Дружби народів.
У поліції повідомили, що внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 15 поліцейських, зокрема начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий, який отримав розсічення.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна