“Нужда змусила”. Терорист Гіркін продає свою золоту медаль “за повернення Криму”

 

Керівник російських бойовиків часів початку агресії РФ проти України, Ігор Гіркін (Стрєлков) продає на аукціоні свою золоту медаль “В пам’ять возз’єднання Криму з Росію 2014 року”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться на сайті московського аукціону “Монети і медалі”.

Зазначається, що матеріал нагороди – золото 750-ї проби вагою 79,23 грама. діаметр виробу – 51,2 мм, “збереження відмінне, медаль вкладена в оригінальну коробку з полірованого дерева”.

На аверсі медалі – стилізований під римський профіль Володимира Путіна в лавровому вінку з написом латиною, на реверсі – зображення Кримського півострова, найбільший підпис старослов’янською – “Кротостію смірен противник”.

“Медаль є недержавною нагородою Благодійного фонду святителя Василя Великого, вручалася особам, які зробили найбільший особистий внесок у повернення Криму до Росії. Представлений екземпляр медалі був присуджений І. І. Стрєлкову (Гіркін Ігор Всеволодович”, – зазначено на сторінці цього лоту.

Сам Ігор Гіркін підтвердив, що продає нагороду через складне матеріальне становище.

За його словами, медаль йому вручав підприємець Костянтин Малофєєв (засновник Фонду святителя Василя Великого), відомий підтримкою російських диверсантів і бойовиків на території України, а також проросійських сил у країнах ЄС.

“Це недержавна медаль… Вручена мені Малофеєвим ще весною 2014 року – до початку Донбаської кампанії. Продаю, оскільки є матеріальні проблеми, які я не можу “залатати” наявники готівковими коштами”, – пише Гіркін у коментарі в соцмережі.

“Особливого піїтету до даної нагороди ніколи не відчував, адже вона: а) недержавна, б) небойова, в) із зображенням особи (Путіна – “Н”), яку я, загалом, за винятком короткого періоду у 2014-му – ніколи не поважав, а з 2015-го – відверто зневажаю”, – пише Гіркін.

Торги за медаль Гіркіна-Стрєлкова відбудуться 13 квітня 2019 року.

Ігор Гіркін (Стрєлков) у “ДНР” в 2014 році

Ігор Всеволодович Гіркін (псевдо Ігор Іванович Стрєлков, “Стрєлок”) — російський диверсант і терорист, відставний офіцер ЗС Росії, імовірно, колишній військовий ГРУ РФ, тепер – військовий пенсіонер РФ, полковник запасу.

Відіграв значну роль (за його словами — ключову) на початку збройної агресії Росії проти України 2014 року.

Був керівником російського диверсійного угруповання у Сімферополі. Причетний до захоплення Верховної ради АР Крим. Командував штурмом фотограметричного центру у Сімферополі.

Надалі – керував захопленням російськими найманцями та місцевими бовиками Слов’янська на Донеччині.
Один з організаторів проросійських сепаратистів і так званого “Народного ополчення Донбасу”, а з 16 травня до 14 серпня 2014 року — “міністр оборони ДНР”. Військовий злочинець.

Керівник руху “Новоросія” з 2014 року.

Читайте також:
У Росії Гіркіна хочуть судити за самосуди 2014 року на Донбасі

Руйнування українських пам’ятників у Польщі оплачував православний олігарх Малофєєв, – хакери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна