Терорист Гіркін розповів, як у Донецьку розстрілювали людей. І визнав, що живим до Гааги не доїде

Колишній “міністр оборони”  і ватажок бойовиків”ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков) визнав, що під час окупації Слов’янська за його наказами розстріляли щонайменше чотирьох людей. Про це він заявив в ефірі “Радіо-КП”, повідомляє “Українська правда”.

На запитання, як він боровся з мародерством, Гіркін, відомий також під прізвиськом “Стрєлок”, відповів: “Розстріл. Оскільки на війні, особливо в умовах облоги, всі суди… У нас діяв військовий суд, і було введено законодавство 1941 року, запроваджене … Сталіним”.

“На підставі цього законодавства ми здійснювали суди, розстрілювали… Всього було розстріляно за час мого перебування в Слов’янську чотири особи”, – заявив “Стрєлок”.

І уточнив, що з цих розстрілів “два були за мародерство серед військовослужбовців, один – за мародерство місцевий (мешканець) і один – за вбивство військовослужбовця, ідейний “правосек”.

При цьому росіянин Стрєлков, який, за даними СБУ, є полковником ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ, зізнався, що фактично розв’язав військові дії на Донбасі.

“Перші постріли, хай і в повітря, були з боку повсталих здійснені нашим загоном”, – сказав він.

На зауваження ведучого, що з точки зору міжнародного права він є військовим злочинцем, Гіркін-Стрєлков відреагував так:

“Мене абсолютно не хвилює міжнародне право, бо це інструмент у руках переможців. Якщо ми будемо переможені – ну, що ж, значить, до мене будуть застосовані норми цього права“.

А відповідаючи на запитання, чи готовий він постати перед Гаазьким трибуналом, Гіркін заявив: “Я глибоко впевнений, що я до нього не доїду”.

“Як кажуть, я занадто багато знав, як у відомому фільмі. А по-друге, я постараюся зробити все, щоб цього не сталося, зі свого боку”, – сказав він.

Він також упевнений, що доля окупованого Донбасу “вирішується в Москві”.

“Це можна сказати і на жаль, і на щастя – тут з якого боку подивитися. Якщо Москва зможе підтримати ці республіки, якщо вони не будуть здані назад до складу України, а тенденція є і до цього, і до зворотного абсолютно, то тоді ці республіки зможуть вижити”.

“Я думаю, з часом вони будуть об’єднуватися, і сподіваюся, рано чи пізно увійдуть до складу Росії, саме за це постав Донбас. За возз’єднання з Росією, а не за якусь незалежність. Ніхто цього не хотів, все починалося тільки під російськими прапорами, і скажемо так, створення ось цих держав – псевдо поки держав, на жаль, із цілої низки параметрів – воно не відповідало і не відповідає досі інтересам населення”, – вважає колишній ватажок бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна