У Польщі затримали росіянку, яка вела антиукраїнську пропаганду за гроші олігарха Малофєєва

 

Затримана польським Агентством внутішньої безпеки (ABW) громадянка Росії Катерина Цивільська брала участь в організації на території Польщі антиукраїнських акцій за гроші російського олігарха.

Як передає “Новинарня“, про це повідомило видання “Полукр.нет“.

Цивільську затримали 17 травня за підозрою в гібридній діяльності проти Польщі.
Після цього її видворили з Польщі.

Як інформує ABW, жінка брала участь у спробах консолідації проросійських середовищ у Польській Республіці навколо двох пріоритетних для російської сторони питань: підсилення польсько-української ворожнечі та подолання польської історичної політики та її заміну на російський наратив.

Зазначається, що затримана була доброю знайомою громадянина Білорусі Олександра Усовського, котрий у 2017 році отримав від російського олігарха Костянтина Малофєєва 100 тисяч євро на організацію антиукраїнських акцій у Польщі, Словаччині та Угорщині.
У Польщі Усовський співпрацював з “Табором Великої Польщі” (Oboz Wielkiej Polski), контакти з цим середовищем мала теж затримана росіянка.

“У листуванні між Усовським та Цивільською можна знайти чимало інформації про її діяльність у Польщі, а також її ставлення до подій в Україні”, – пише видання.

За посередництвом Цивільської Усовський шукав у Польщі людей, які могли б допомогти йому розповсюджувати російську пропаганду. В одному з листів Усовський попросив знайти польських журналістів, котрі “не викликають підозр” та мають проросійські погляди.

За текст обсягом 1000-1500 знаків Усовський обіцяв 250 злотих. Ці кошти переказував на рахунок Цивільської.

Читайте також:
Пошук Руйнування українських пам’ятників у Польщі оплачував православний олігарх Малофєєв, – хакери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна