Вибори в Україні будуть тестом на демократичний поступ й розвиток, — заступник держсекретаря США

 

Заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл наголошує, що вибори в Україні стануть ключовим тестом для подальшого демократичного поступу і розвитку країни.

Про це американський посадовець сказав на прес-конференції у четвер, 7 березня, у Києві, передає УНІАН.

“Ключовими є вибори, які незабаром відбудуться. Америка підтримує український народ у цьому демократичному процесі, а не якогось конкретного кандидата. Це буде ключовий тест демократичного прогресу і розвитку України, і ми очікуємо побачити вільні і справедливі вибори”, — заявив Гейл.

“Коли вибори відбудуться, Сполучені Штати продовжать працювати з Україною та її народом, щоби далі розбудовувати наші стратегічні відносини”, — додав Гейл.

Також він сказав, що зустрівся у Києві з кількома провідними кандидатами у президенти України.

“Я не думаю, що варто ділитися конкретикою наших розмов, але я скажу для вас те ж саме, що я казав і на зустрічах з усіма іншими високопосадовцями і кандидатами, що Америка цінує і заохочує демократичність процесу в Україні, і саме український народ має робити свої висновки”, — додав заступник держсекретаря США.

Читайте також:
Порошенко та заступник держсекретаря США Гейл обговорили вибори в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна