Порошенко та заступник держсекретаря США Гейл обговорили вибори в Україні

 

Під час зустрічі у четвер, 7 березня, президент Петро Порошенко та  заступник державного секретаря США Девід Гейл обговорили майбутні вибори в Україні.

Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на прес-службу глави держави.

Так, президент відзначив суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні чотири роки, зокрема значне поглиблення співпраці у сфері безпеки і оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва.

“Президент України та заступник державного секретаря обговорили питання проведення виборів в Україні. Було підкреслено необхідність недопущення зовнішнього втручання у демократичний виборчий процес та збереження внутрішньої стабільності в країні”, — сказано у повідомленні.

Порошенко підкреслив важливу роль допомоги з боку США для успішної імплементації реформ та зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Сторони окремо обговорили подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Російської Федерації у Чорному та Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на українські кораблі.

“Заступник державного секретаря передав вітання від державного секретаря США Майка Помпео, відзначив “значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії” та запевнив президента України в незмінній підтримці України з боку Сполучених Штатів Америки”, — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Порошенко і Гейл обговорили посилення міжнародного тиску на Росію.

Читайте також:
США цьогоріч виділили $350 мільйонів на підтримку ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна