В Україні дівчатам дозволили вступати до військових ліцеїв

 

Із вересня 2019 року дівчата матимуть змогу навчатися у військових і військово-морських ліцеях України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства оборони.

Головний спеціаліст департаменту військової освіти, науки соціальної та гуманітарної політики Міноборони Любов Гуменюк повідомила, що нині скасовані всі обмеження в прийомі жінок на навчання до вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти.

“Розроблений проект наказу Міноборони «Про затвердження Положення про військові (військово-морський) ліцеї», яким нормативно врегульовані питання надання права дівчатам здобувати освіту у військових, військово-морських ліцеях”, – повідомила Гуменюк.

Як повідомляла “Новинарня“, починаючи з вересня 2019 року планується навчання дівчат у ліцеї ім. Івана Богуна.

Наразі кількість жінок, які навчаються у військових вищих навчальних закладах, становить 8% від загалу.

Нагадаємо, жінкам-військовослужбовцям доступні всі військово-облікові спеціальності рядового, сержантського і старшинського складу.

“Відтепер військовослужбовцям-жінкам надано доступ до всіх військово- облікових спеціальностей рядового, сержантського і старшинського складу, зокрема і “бойових”. Також військовослужбовці-жінки можуть призначатися на всі офіцерські посади, крім тих, на які розповсюджуються законодавчі обмеження з урахуванням можливих ризиків для їх здоров’я, у тому числі репродуктивного”, — зазначила під час брифінгу у середу, 6 березня, офіцер відділу Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України, капітан Інна Заворотько.

Як відомо, у жовтні 2018 року в Україні набув чинності закон про рівні права жінок і чоловіків на військовій службі у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Торік у Збройних силах України служили 55 тисяч жінок, понад 6 тис. з них є учасницями бойових дій на Донбасі.

Читайте також:
“Дівчата зрізають коси”: книга про війну на Донбасі очима жінок, які воюють

Не сексизм, а патріотизм. Історія дівчини-курсантки з нашумілого фото

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна