Дружин Бандери, Шухевича та Коцюбинського зобразили на банках згущеного молока

 

Біографії та портрети дружин командира УПА Романа Шухевича, лідера ОУН Степана Бандери, гетьмана Павла Скоропадського та письменника Михайла Коцюбинського зобразили на банках згущеного молока.

Таким чином куратори акції хочуть нагадати про роль жінок в історії України, пише Gazeta.ua.

Наразі випустили лімітовану серію, яку відправлять військовим на Донбас.

“8 березня у медіапросторі зазвичай згадують Розу Люксембург і Клару Цеткін, Софію Ковалевську. Забувають про українських жінок, які безпосередньо впливали на перебіг історії України”, – розповів голова наглядової ради Ічнянського молочного комбінату, який випустив такі бляшанки зі згущеним молоком, Валентин Запорощук.

За його словами, вони нагадати про тих, хто опинився дещо в тіні відомих чоловіків.

“Ярослава Бандера була членом Асоціації українських студентських організацій у Польщі до 1939 року. Наталя Березинська-Шухевич рятувала єврейських дітей від німецьких загарбників. Віра Коцюбинська заснувала першу українську школу в Чернігові. Олександра Скоропадська підтримувала чоловіка в еміграції, взяла на себе увесь побут і написала книгу, присвячену генеалогії Скоропадських”, ‒ зазначив Валентин Запорощук.

Дизайн і концепцію проекту створила команда української креативної агенції TABASCO, яка перед тим розробила “Бойову згущенку” для Збройних сил України.

Серія згущеного молока, присвячена видатним жінкам України, – виключно сувенірна. Її не продаватимуть, а передадуть військовим на фронт.

Нагадаємо, сьогодні, 5 березня, минає 69 років із дня загибелі головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Читайте також:
Ічнянський завод випустив крафтове згущене молоко із “бойовою” назвою

На Прикарпатті знайшли унікальні документи УПА та шарж на Шухевича. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна