Справа Гандзюк: суд не продовжив запобіжний захід Мангеру

оновлено

Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Відповідне рішення виніс суддя Шевченківського райсуду Києва 4 березня, передає “Громадське”.

Як повідомляє журналістка Мар’яна П’єцух, суддя не знайшов підстав продовжити йому запобіжний захід у вигляді арешту з правом застави.

“А зараз і без застави може гуляти. І паспорти йому мають вернути в такому випадку”, – обурюється П’єцух. На її думку, позиція Генпрокуратури в суді була слабкою.

“Прокурори (сторона обвинувачення) у цій справі відверто слабкі на фоні адвокатів-тролів. І коли в п’ятницю прокурор тупо втікав від журналістів, які просили коментар, – багато про що говорить”, – вважає журналістка.

Після судового засідання заявив адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що сторона захисту Владислава Мангера не планує забирати заставу.

“Застава продовжує зберігатися на рахунках. Я, як адвокат, маю право її повернути, але нехай вона досі залишається на казначейському рахунку”, – сказав захисник.

“Мангер залишається під обов’язком з’являтися за першим викликом. І цей обов’язок Мангер продовжує виконувати. Мангер має право виїзду закордон“, – сказав Ільченко.

Як повідомляла “Новинарня“, Верховна Рада продовжила роботу слідчої комісії щодо вбивства Гандзюк на три місяці.

Читайте також:
“Ми дотиснемо”. Активісти закликають небайдужих прийти на суд щодо одного із замовників Гандзюк

Справа Гандзюк: активісти заявляють про погрози і стеження

Контрабанда, наркотрафік та корупція: Херсонщина скочується у неофеодалізм, — Береза

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна