Рада продовжила роботу слідчої комісії щодо вбивства Гандзюк на три місяці

 

Верховна Рада на три місяці продовжила термін діяльності Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

За відповідне рішення сьогодні, 28 лютого, проголосували 290 народних депутатів.

Окрім того, було проведено зміни в складі ТСК: замість Євгена Рибчинського від групи “Воля народу” в комісію включили Сергія Шахова.

Також на засіданні заслухали та прийняли до відома попередній звіт Тимчасової слідчої комісії про діяльність за перші три місяці роботи і взяли його до відома. Як зазначив з трибуни голова ТСК, позафракційний нардеп Борислав Береза, наступного разу комісія має звітувати за два тижні.

Він розповів, що за 3 місяці всю наявну інформацію про напади на активістів опрацювати не вдалося.

Як додала член комісії нардеп Олена Сотник, діяльність ТСК стала каталізатором для розслідування понад 15 нападів на активістів.

Також про хід розслідування нападу на Гандзюк у сесійній залі прозвітував генеральний прокурор Юрій Луценко. За його словами, слідство встановило і вручило підозри ймовірному посереднику між організатором і замовником убивства, екс-помічнику нардепа Паламарчука Ігорю Павловському, організатору Олексію Левіну, замовнику Владиславу Мангеру та ймовірним виконавцям злочину.

Як повідомляла “Новинарня“, Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування вбивства Гандзюк та нападів на інших активістів 6 листопада 2018 року. Комісія складається з 18 народних депутатів.

Читайте також:
“Ми дотиснемо”. Активісти закликають небайдужих прийти на суд щодо одного із замовників Гандзюк

Справа Гандзюк: активісти заявляють про погрози і стеження

Контрабанда, наркотрафік та корупція: Херсонщина скочується у неофеодалізм, — Береза

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна