У Греції арештували виконавчого директора групи олігарха-втікача Курченка

 

У міжнародному аеропорту Афін “Елефтеріос Венізелос” за запитом України затримали громадянина Росії Євгена Калініна, який раніше обіймав посаду виконавчого директора групи ВЕТЕК олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС, посилаючись на адвоката Янніса Рахіотіса.

За його словами, Калініна затримали в четвер (28 лютого), у п’ятницю відбулося слухання за фактом затримання, і росіянина відправили у в’язницю Корідаллос доти, поки в Грецію не доставлять український запит на екстрадицію.

Як запобіжний захід йому було визначено утримання під вартою.

Адвокат вважає, нібито це “політична справа, спрямована проти Росії”, і Калінін фігурує у скандальному списку сайту “Миротворець”.

Інформацію про затримання росіянина підтвердило посольство РФ в Греції.

Євген Калінін залишив посаду виконавчого директора ВЕТЕК (СЄПЕК, Східноєвропейська паливно-енергетична компанія) в березні 2014 року, після того, як ВЕТЕК звинуватили в ухилянні від сплати податків на 7 млрд. гривень.

Євгеній Калінін

На сайті “Миротворець” дійсно фігурує Євгеній Калінін 1967 року народження, і він перебуває у розшуку українських правоохоронців. Калініну висунуто звинувачення за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

Читайте також:
ГПУ передала Агентству з повернення активів два елітні автомобілі Курченка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна