Порошенко під Маріуполем нагородив влучних ПТУРистів і вбивць комбата “Грека”. ФОТО

Порошенко нагороджує ПТУРистів Порошенко нагороджує ПТУРистів _3 Порошенко нагороджує ПТУРистів _2 Порошенко нагороджує ПТУРистів _1
<
>

Під час робочого візиту до військових ООС на Маріупольському напрямку в п’ятницю, 1 березня, президент Петро Порошенко нагородив розрахунки ПТРК (протитанкових ракетних комплексів) та інших бійців, зокрема тих, хто знищив “ДНРівського” комбата “Грека”.

Про це повідомив радник президента Юрій Бірюков, який допомагав організувати поїздку Порошенка на передову.

“А ви дивилися у Анатолія Штефана всілякі відео про ураження сепарських опорників ПТУРами? А ви читали в нього тиждень тому про те, що комбат сепарів “Грек” підписав контракт із “200-ю бригадою”? Ось і Петро Порошенко дивився й читав.
Загалом, поїздка на передовий опорник включала в себе ще й нагородження. Там був оператор ПТКР – три результативні пуски з трьох пусків. Там був старшина, який витягнув із сірої зони нашого поранено спецназера. Там був мінометник, який, власне, і розніс бліндаж з “Греком”, як і інші бліндажі”, – написав Бірюков у “Фейсбуці” про нагородження.

“Їм вручали нагороди, їм тиснули руки, їм дякували за роботу. Хлопці ніяковіли, хлопці затиналися, хлопці червоніли/бліднули. А потім він цілком серйозно сказав: “Хлопці, ви не уявляєте яка це для мене честь – бути вашим Верховним”. І якось все відразу відтанули і розслабилися”, – розповів також радник.

Як відомо з соцмереж в ОРДО, командир батальйону 9 ошпмп (штурмовий полк морської піхоти) з позивним “Грек” був убитий разом із трьома іншими бойовиками 22 лютого.

Читайте також:
Порошенко на передовій пообіцяв підвищити премію учасникам ООС, — Бірюков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна