“Книжковий арсенал” обіцяє окремий стенд із книгами ветеранів

 

На фестивалі “Книжковий арсенал” 2019 року планують розмістити окремий стенд із книжками про війну авторства ветеранів. А оскільки заявок на власні стенди від видавництв дуже багато, організатори змушені відмовляти багатьом претендентам.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві команди “Книжкового арсеналу”.

Раніше видавництво “Залізний тато” і деякі інші літератори-АТОвці, зокрема Мартин Брест, повідомили про те, що організатори “Книжкового арсеналу” в Києві відхилили їхні заявки на стенди вже на самому початку реєстрації на фестиваль.

“…У фокусі фестивалю 2019 року тема співжиття та спільного буття на основі цінностей і домовленостей, взаємопідтримка й емпатія, але також і конфлікт, протистояння або байдужість. Ці теми важливі для України, де п’ятий рік поспіль триває війна.
Саме тому заплановано спеціальний стенд книг про війну, написаних військовими. Також під час фестивалю відбудуться заходи, присвячені темі гібридної війни, фейкових новин, хейтерства, дискусії про те, як журналістам писати про війну нині, відбудуться презентації воєнних щоденників і багато інших важливих подій”, – сказано в заяві команди “Книжкового арсеналу”.

“За планом підготовки фестивалю, робота над стендом повинна була розпочатися після опрацювання усіх заявок від видавництв. Однак, вже зараз ми отримали велику кількість публічних питань щодо представленості книг, авторами яких є ветерани, а тому вирішили оприлюднити інформацію до початку роботи над проектом”, – заявили організатори у відповідь на претензії.

Зазначається, що цього року оргкомітет фестивалю отримав майже 200 заявок на участь у ярмарковій частині фестивалю (окремі стенди).
“Це перевищує технічну спроможність будівлі Старого Арсеналу, а також ставить під загрозу безпеку наших відвідувачів, тому ми змушені відмовляти частині експонентів”, – пояснюють організатори.

Водночас у заяві “КА” не міститься коментарів щодо закидів АТОвців про те, що державна структура є партнером німецького Фонду Рози Люксембург – філії прокремлівської партії “Ді Лінке”.

Читайте з цього приводу:
“Книжковий арсенал” відмовляє ветеранським видавництвам, бо співпрацює з лівими,
— ветеран АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна