Україна очолила антирейтинг країн із найвищим рівнем захворюваності на кір

 

Україна очолила список країн з найвищим рівнем захворюваності на кір.

Про це йдеться в повідомленні Дитячого фонду ООН – ЮНІСЕФ.

Зазначається, що кір в Україні досяг загрозливого рівня через виступи проти щеплень, в результаті чого люди відмовляються від вакцинації, яка існує для попередження потенційно смертельних хвороб.

За даними ЮНІСЕФ, Україна на першому місці з десяти країн, де минулого року було зафіксовано найбільшу кількість випадків кору.

“Майже всі ці випадки можна попередити, але при цьому діти все одно заражаються… Кір – це хвороба, але дуже часто реальною інфекцією є дезінформація, недовіра і недбалість, – зазначила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Фонд звертає увагу на те, що, за статистичними даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, торік в Україні було 35120 випадків кору – при 5 тисячах в 2017 році.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом сьомого тижня 2019 року на кір захворіли 3264 людини — 1545 дорослих та 1719 дітей. Помер 18-річний студент (відомості про його щеплення відсутні, але відомо про супутнє захворювання, що спричинило тяжкі ускладнення від кору).

Загалом цього року від кору померло вже вісім людей, серед яких дві дитини.

У 2018 році кір в Україні забрав 16 життів.

 

Читайте також:
У військовій частині на Вінниччині зафіксували кір, десятки хворих. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна