Міністр Рева розповів, на скільки підвищать пенсії 2019 року

 

Із 1 березня для більш як 10 мільйонів пенсіонерів буде проведено автоматичну індексацію пенсій, і підвищення виплат в середньому становитиме 255 гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду в середу, 27 лютого.

“При проведенні щорічної індексації з 1 березня 2019 року пенсії автоматично будуть перераховані для 10,2 мільйона пенсіонерів. Середній розмір підвищення становитиме 255 гривень”, – сказав він.

Водночас урядовець зазначив, що ця цифра не є однаковою для всіх, вона буде диференційованою, але мінімальне зростання становитиме не менше 100 гривень.

Рева нагадав, що 1,9 млн. пенсіонерів із мінімальними та нижче мінімальних пенсіями, які мають повний страховий стаж, отримають одноразові виплати по 2,4 тис гривень. За його словами, ці виплати здійснюватимуться у березні та квітні двома частинами.

Міністр додав, що гроші на одноразові виплати надійшли за рахунок коштів від розмитнення автомобілів на іноземних номерах, так званих “євроблях”.

Читайте також:
У 2019 році пенсії зростатимуть у кілька етапів, — міністр соцполітики

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна