Другий історичний саміт: Трамп і Кім Чен Ин зустрілися у В’єтнамі

 

Президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин розпочали другий в історії спільний саміт, присвячений денуклеаризації КНДР.

На цей раз зустріч двох лідерів відбувається у столиці В’єтнаму Ханої, повідомляє CNN.

На початку саміту, що проходить у готелі “Метрополь”, очільники Сполучених Штатів та Північної Кореї потиснули руки на тлі прапорів обох держав і з усмішками позували фотографам.

Кім Чен Ин висловив сподівання, що дводенний саміт буде успішним.

Трамп, у свою чергу, зауважив, що деякі люди “хотіли б бачити, що справи йдуть швидше”, але сам він задоволений тим “великим прогресом”, якого досягнуто у двосторонніх відносинах.

Він також пообіцяв Північній Кореї “величезне майбутнє”. “Я думаю, що ваша країна має величезний економічний потенціал. Я думаю, у вас буде величезне майбутнє, ви – великий лідер. Ми допоможемо, щоб це сталося”, – сказав президент США Кім Чен Ину.

Після зустрічі віч-на-віч лідери разом із деякими іншими представниками своїх делегацій, зокрема держсекретарем США Майком Помпео, зібралися за столом на спільний обід.

Очікується, що основні зустрічі Трампа і Кім Чен Ина відбуватимуться в другий день саміту, 28 лютого. Зокрема, на цей день заплановано підписання угод, а також прес-конференції.

До в’єтнамської столиці Трамп прибув літаком, а Кім – броньованим поїздом.

Як писала “Новинарня“, перший саміт лідерів США та КНДР відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками Трамп та Кім Чен Ин підписали спільну заяву, в якій йдеться про те, що Північна Корея готова до ядерного роззброєння.
7 жовтня держсекретар США Помпео та Кім Чен Ин домовилися про нову зустріч Трампа й Ина. Згодом стало відомо, що саміт пройде наприкінці лютого 2019 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна