Тимошенко взялася за імпічмент Порошенка

 

Лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що починає процедуру імпічменту президента Петра Порошенка.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради у вівторок, 26 лютого, заявивши, що підставою для такої ініціативи стало розслідування “Бігус.інфо” про збагачення оточення Порошенка оборонній сфері.

“Те що журналістами було знайдене, підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України. Це державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цінності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці країни”, – заявила Тимошенко.

Кандидатка в президенти сказала: “Разом з іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента. І ми звертаємося до всіх без виключення депутатів, які мають честь і совість для того, щоб поставити на місце всі ті організовані злочинні угруповання”.

Спостерігачі звертають увагу, що за місяць до виборів президента провести імпічмент технічно неможливо.

Водночас керівник департаменту інформаційної політики адміністрації президента Володимир Горковенко нагадав, що закону про імпічмент президента в Україні немає.

“Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія!” – сказав він у коментарі “Радіо Свобода”.

Варто зауважити, що раніше Юлія Тимошенко безуспішно ініціювала імпічменти президентів Кучми, Ющенка і Януковича.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила сюжет, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою у 2015-2016 роках через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам із системи “Укроборонпрому” деталі й комплектуючі контрабандою з Росії, а також деталі з українських військових частин за цінами, завищеними у два-чотири рази. За даними журналістів, обсяг розкрадань становить мінімум 250 млн. грн.

Денис Бігус зазначив, що частиною їхнього розслідування стали матеріали, які на адресу редакції надіслав електронною поштою невідомий відправник. Цей файл зокрема включає листування фігурантів справи.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні зокрема заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (Свинарчук), який раніше був бізнес-партнером Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” – голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

У програмі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, зокрема ТОВ “Оптимумспецдеталь”. Однією з прокладок нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що належав на той момент Петрові Порошенку.

Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму.

Бігус пообіцяв наступну частину розслідування щодо Гладковського-старшого.

Читайте також:
Справа “Укроборонпрому”: Гладковський відсторонений, у Порошенка кажуть, що все й так розслідується

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна