Марина Порошенко на “Гетьмані Сагайдачному” підтримала полонених у Росії моряків

 

Дружина президента Марина Порошенко взяла участь у студентській акції на підтримку військовополонених моряків, яка проходила в Одеському морському порту на фрегаті “Гетьман Сагайдачний”.

Як повідомляє прес-служба президента, в ході акції українські студенти звернулися до молоді всього світу із закликом “бути сміливими та зайняти активну громадянську позицію, що сприятиме порятунку людських життів”. Тобто “робити все можливе задля звільнення 24 українських військовополонених. Кожна дія, кожен крок допоможе українським бранцям вийти на волю”.

Учасники акції також звернулися до першої леді з проханням передати листи 24 військовополоненим українським морякам, які внаслідок збройної агресії з боку Росії 25 листопада 2018 року потрапили в полон. Марина Порошенко обіцяла посприяти цьому через дипломатичне представництво України в Росії.

“Сьогодні ми вкотре вимагаємо від Росії негайно звільнити всіх 24 наших військовополонених. Звільнити три захоплених українських військових судна. І забезпечити вільне мореплавство в Азовському морі. А також допустити до українських військовослужбовців міжнародні гуманітарні інституції, зокрема Міжнародний Комітет Червоного Хреста”, – сказала дружина президента.

Читайте також:
Порошенко провів зустріч з Волкером на есмінці “Дональд Кук”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна